FRUPP Malina liofilizowana 15g Celiko bez glutenu bez cukru
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Odkryj pyszną liofilizowaną malinę FRUPP. Poznaj jej wyśmienity smak.
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
• chrupiące, pyszne i pożywne owoce
• intensywny aromat i smak borówki
• produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
• produkt bezglutenowy (PL-064-077)
• dzięki liofilizacji zachowane zostały składniki odżywcze
• wysoka zawartość błonnika - 46% błonnika
• 100% owoców
masa netto 15 g
Składniki: liofilizowana* malina
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza | 100 g | 15 g (1 opakowanie) |
Wartość energetyczna: | 1329 kJ/318 kcal | 199 kJ/48 kcal |
Tłuszcz: | 4,9 g | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 38 g | 5,7 g |
w tym cukry: | 31 g | 4,6 g |
Błonnik | 46 g | 6,8 g |
Białko: | 8,4 g | 1,3 g |
Sól: | 0,02 g | 0 g |
Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.